MİMARLIK VE TASARIM: ETKİN YAŞAMIN, TOPLUMSAL DUYARLILIĞIN VE ESTETİĞİN BULUŞTUĞU PRATİKLER

LYOSB03
Birinci dönem verilmektedir: 09:00-11:50 2-13 Temmuz 2019
Prof. Dr. Arzu Erdem (KHAS Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı), Dr. Öğrt. Grv. Saitali Köknar, Dr. Öğrt. Grv. Ezgi Tuncer

Tasarım nedir? Sosyal ve teknolojik konularda ne işe yarar? Tasarımcı nasıl düşünür? Hangi araç ve stratejileri kullanır? İç mimarlık, ürün tasarımı ve mimarlığın odak alanları ve farklılıkları nelerdir? Tasarımcılar ürettikleri fikirleri hangi ortamlarda ve nasıl aktarırlar? Yaparken düşünmek tasarım etkinlikleri için neden önemlidir? Tasarım neden yaratıcı ve inovatif bir üretken süreç olarak tanımlanır? Program temelde bu sorular çerçevesinde gelişecek sunumlar, tartışmalar ve öğrencilerin basit tasarım uygulamalarını içerir.