ERKEN GİRİŞİMCİLİK: FIRSATLAR YARATMAK VE YARARLANMAK

LYOSB05
10:30-11:50, 24 Haziran - 5 Temmuz 2024
Dr. Öğr. Üyesi. Yalçın Şadi (KHAS Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü)

Erken Girişimcilik dersi, yeni girişim (startup) kurma hedefi olan öğrenciler için dizayn edilmiştir. Program boyunca, öğrencilerin başlangıç fikirlerini ticari bir değere ve başarılı bir girişim şirketine dönüştürebilecekleri süreç ,aşama aşama interaktif şekilde sunulacaktır. Bazı derslerde, konuk olarak davet edilecek başarılı girişimciler ve yatırımcılar tecrübelerini öğrencilerle paylaşacaktır. Ders İçeriği: Girişimcilik Nedir? Yalın Yeni Girişim. Nasıl Startup Kurulur? Girişim Fikri Bulmak. Fikirden Ürüne Süreç. Kullanıcıların Seveceği Ürünler Nasıl Geliştirilir? Ürün/Pazar Uyumu. İş Planı/Modeli Hazırlama. Takım Oluşturma. Nasıl Sermaye Bulunur? Risk Sermayesi. Startup Yönetimi. Başarılı Bir Kurucu Olmak. Finansal ve Hukuki Konular. Yatırımcı Sunumu Hazırlama. Yatırımcı Buluşması Canlandırması.