ALMANYA - TÜRKİYE İLERİ MÜHENDİSLİK MİKROROBOTİKS SAĞLIK UYGULAMALARI

LYOMH11
Dr. Öğr. Üyesi A. Fatih Tabak (KHAS Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Stuttgart Max Planck Enstitüsünden Kadir Has Üniversitesine katılmıştır)

Bu ders, Kadir Has Üniversitesi Lise Yaz Okulu 2. Dönemi süresince Biyomedikal Mikrorobotik alanındaki gelişmeleri Almanya (Max Planck Akıllı Sistemler Enstitüsü) ve Türkiye’de yapılan çalışmalar ışığında sunarak katılım sağlayan öğrencilere geniş bir perspektifte giriş seviyesinde altyapı vermek için dizayn edilmiştir. 1. Gün Bilim ve Bilim Kurgu: Fenyman ve ‘Fantastik Yolculuk’ 2. Gün Robotik ve Biyomedikal Uygulamalarda Robotik 3. Gün Mikroelektromekantik Sistemler ve Mikro Robotik 4. Gün Biyo-İlham, Biyo-Taklit ve Biyo-Hibrit 5. Gün Biyo-Uyumluluk: Bağışıklık Sisteminden Saklanmak 6. Gün Hareket Kontrolü: Bir Mikro Robot’u Nasıl Takip Ederiz? 7. Gün Hareket Kontrolü: Bir Mikro Robot’a Nasıl Müdahale Ederiz? 8. Gün Enerji Krizi: Sürdürülebilir Hareket 9. Gün Biyomedikal Uygulamalar: Gelecekte Bizi Neler Bekliyor? 10. Gün Bu Alanda Çalışmak İsteyenler İçin: Sizi Neler Bekliyor?

Ders detayı için tıklayınız.