MANDELBROT, FEYNMAN, D’ARCY THOMPSON, LAVOİSİER: TEMEL BİLİMLERDE İNGİLİZCE

LYOFN04
Her iki dönemde verilmektedir: 16:30-17:50 2-13 Temmuz 2019 ve/veya 15:00-16:20 16-27 Temmuz 2019
Prof. Dr. Nihat Berker (KHAS Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı; Emeritus Professor of Physics, MIT)

Fractals: Form, Chance and Dimension, Benoit B. Mandelbrot; Lectures in Physics: Mechanics and Quantum Mechanics, Richard P. Feynman; Elements of Chemistry, Antoine Lavoisier; On Growth and Form, D’Arcy W. Thompson.  İleri İngilizce yetisine sahip öğrenciler için olan bu derste, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji’de İngilizce okumalar, sınıf yazıları, tartışmalar ve proje sunumları olacaktır.  Ayrıca, öğrenciler proje önerisi, hakem raporu ve hakem raporuna cevap yazmayı öğreneceklerdir.  Bu dersin sözlü ve yazılı bütün kısımları İngilizce olacaktır.  (Lise Yaz Okulunda diğer bütün dersler tamamen Türkçedir.)  Yukarıda belirtilen kitaplardan her gün 20 kadar sayfa okunacak ve bunun üzerine her gün bir sınıf yazısı olacaktır.  Her öğrenci bir proje sunumu yapacaktır.  Üstün Başarılı öğrenciler, yazdan sonra bir tarihte MIT’den ziyaret eden öğretim üyeleriyle birlikte bir Bilim Çalıştayına davet edilecektir.  Nota katkılar: Sınıf yazıları 50%, sunum 20%, yazılı dönem sonu sınavı 30%.