DANS, ROBOTİK VE DERİN ÖĞRENME

LYOSB08
Birinci dönem verilmektedir: 12:00-13:20 29 Haziran -10 Temmuz 2020
Doç. Dr. Zeynep Günsür Yüceil (KHAS Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü Başkanı), Doç. Dr. Funda Samanlıoğlu (Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi), Doç .Dr. Atilla Özmen, Dr. Öğr. Üyesi Baran Tander

Latin dansları uygulamaları ve kamera görüntüleri ile hareket algılayıcı sensörlerden gelen veriler kullanılarak hareket yakalama. Görüntü ve video işleme teknikleri ile hareket yakalamanın temel prensipleri. Hareket sensörlerinin özellikleri ve bu sensörlerden elde edilen verilerin çeşitli sinyal işleme teknikleri ile işlenmesi. Derin öğrenme algoritmaları ile hareket, hareket cümlesi ve müzik ritmine bağlı olarak dans sınıflandırılması. 3 Boyutlu modeller ve basit robotlar üzerinde test edilmesi. Arduino ile programlama ve müzik. Dans tarihinde dijital teknolojilerinin kullanımı, performans sanatında bedene mühendislik araçlarıyla bakan sanatçılar.